آمریکایی ها در این مرحله بنا دارند در بخش هایی ما را به رکود و حالت ایستایی و در بخش هایی نیز به یک برگشت پذیری جدی برسانند.

به گزارش مشرق، "علیرضا زاکانی" رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با حضور در گفتگوی ویژه خبری امشب پنج شنبه 12 شهریور به تشریح آخرین وضعیت بررسی برجام در کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی پرداخت.  

وی با بیان اینکه آنچه که آمریکایی ها به برجام نگاه می کنند و کاری که انجام شده به عنوان یک مرحله از مراحل مختلف است گفت: آنها در این مرحله بنا دارند در بخش هایی ما را به رکود و حالت ایستایی و در بخش هایی نیز به یک برگشت پذیری جدی برسانند ضمن این که نهایتا آن ها زیرساخت های اساسی تحریم خود را حفظ می کنند و خود را برای گام های بعدی شان مهیا نگه می دارند.
 
زاکانی با بیان اینکه در حوزه تحریم ها سه نوع برخورد در برجام صورت گرفته یادآور شد: برخی از تحریم ها قطع نامه های شورای امنیت است، شش قطع نامه را در یک قطع نامه 2231 جمع کردند و در خصوص تحریم های اتحادیه اروپا نیز آن ها بنای لغو دستورالعمل های اجرایی را دارند اما زیرساخت ها براساس مصوباتشان راجع به تحریم ها نگه خواهند داشت و در خصوص آمریکا نیز یک وعده هایی از سوی آمریکا صورت گرفته و آن ها به نوعی قصد دارند تحریم ها را تعلیق کنند.  
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکا با تعلیق تحریم ها به گونه ای درصدد است که زیرساخت تحریم ها را حفظ کند و لذا نوع برخورد با ما در موضوع تحریم کاملا شفاف و مشخص است.
 
کمیسیون ویژه برجام در پایان گزارشی به صحن علنی مجلس ارائه خواهد کرد

وی با بیان اینکه ما در حال حاضر بر روی برجام کار کارشناسی انجام می دهیم تصریح کرد: با توجه به این موضوع بیش از آنکه می گوییم نیاز به شنیدن و دقت داریم چرا که رسالت بزرگی برعهده مجلس شورای اسلامی است و بنا داریم یک دقت نظر اساسی در برجام و قطع نامه داشته باشیم و نهایتا کمیسیون ویژه برجام در پایان گزارشی را به صحن علنی مجلس ارائه خواهد کرد.
 
نوع تعهدات ما تعهداتی است که بازگشت پذیری سریع در رابطه با آن ها وجود نخواهد داشت

زاکانی در بخش دیگری از این برنامه در خصوص نوع تعهدات ما و غرب اظهار داشت: تعهدات ما تعهداتی است که با اقدام در آن راستا، بازگشت پذیری سریع وجود خارجی نخواهد داشت ضمن این که بخشی از تعهدات ما اساسا بازگشت پذیر نخواهد بود.  
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن ها برای تعلیق تحریم ها یک اراده، دستورالعمل و ابلاغ لازم دارند و برای بازگرداندن مجدد تحریم نیز باز به همان اراده و ابلاغ لازم دارند ضمن اینکه مکانیزم خودکاری برای بازگرداندن تحریم ها در برجام در نظر گرفته شده لذا مسیری که دنبال می شود مسیر کاملا مشخصی است که بازگشت پذیری را برای ما در بخش هایی سخت و در بخش هایی نیز قابل امکان می کند.
 
با روش مندی خاصی برجام را بررسی می کنیم/ انشاالله هفته اول مهر گزارشمان را به مجلس ارائه خواهیم داد 

وی درباره این که آیا برجام موافقان و مخالفانی در کمیسیون ویژه بررسی برجام دارد یا خیر نیز اظهار داشت: این موضوع طبیعی است اما موافقت ها و مخالفت ها در کمیسیون ویژه با این نگاه دیده نمی شوند که بخواهد دو دستگی در کمیسیون به وجود آورد بلکه ما با یک روش مندی خاصی برجام را بررسی می کنیم تا سر موعد مقرر که وعده دادیم ان شالله هفته اول مهر بتوانیم گزارشمان را به نمایندگان مجلس ارائه دهیم.
 
زاکانی تاکید کرد: در مسیری که ورود کردیم مسیر مسیری کاملا علمی و دقیق است.
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هفته گذشته هیئت رئیسه کمیسیون ویژه برجام انتخاب شدند و قبل از ورود به بحث برجام ما یک روشمندی خاصی را برای بررسی برجام تعیین کردیم.

از متخصصین کشورمی خواهیم که نظرات خود را در خصوص برجام با ما مطرح کنند 

وی با تاکید مجدد براین موضوع که بیش از هر چیز نیاز به شنیدن و ورود تخصصی داریم گفت: بنای جدی داریم که از متخصصین کشور استفاده کنیم و نظر موافقان و مخالفان تخصصی را از عناصر دانشگاهی و صاحب نظران کشور دریافت کنیم و پس از شنیدن نظرات آن ها نظرات را جمع آوری کنیم و نتیجه ما را به یک سلسله سوالات و مقدماتی برساند که آن مقدمات را رسما از دولت پاسخگو باشیم.
 
زاکانی با بیان این که 5 کمیته تخصصی در کمیسیون ویژه برجام شکل گرفته گفت: هفته ای سه روز و هر روز پنج ساعت جلسه کمیسیون داریم ضمن اینکه کمیته ها نیز بعدازظهر تشکیل جلسه می دهند.  
 
هفته آینده از آب سنگین اراک بازدید خواهیم کرد
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هفته ای یک روز از سایت های هسته ای کشور بازدید خواهیم کرد گفت: هفته گذشته از فردو و نطنز بازدید کردیم و هفته آینده نیز از اب سنگین اراک بازدیدی خواهیم داشت. 

وی با اشاره به اینکه یک جلسه بسیار جدی مهربانانه پربار و مهربانانه ای در کمیسیون برگزار شد گفت: روز شنبه از تیم مذاکره کننده قبلی دعوت به عمل آوردیم و دلیل مان این بود که در کلیات مباحث مان را مبنای پیگیری قرار دهیم به طوری که 12 سال گذشته را به صورت دوی ماراتون می بینیم. 
 
زاکانی با اشاره به اینکه جلیلی و دوستانش کاری را در شورای عالی امنیت ملی دنبال کردند ادامه داد: روز یکشنبه مجددا تیم مذاکره کننده را دعوت خواهیم کرد. 
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از جلیلی، شمخانی و صالحی دعوت به عمل آورده ایم افزود: روز دوشنبه خدمت عراقچی و تخت روانچی بودیم به طوری که کلیت آن روز حدود 5 ساعت به طول انجامید و در چارچوب تعیین شده ای به جلو رفتیم.  
وی با اشاره به اینکه 7 گام تعریف کرده ایم گفت: در گام اول که 16 روز اقدام به جمع آوری نتایج دیگران خواهیم کرد لذا روز هفدهم برای استماع قرار داده ایم. 
 
زاکانی با اشاره به اینکه با مجموعه های مختلف ارتباط برقرار کرده ایم افزود: هفته آینده از رئیس دفتر رئیس جمهور دعوت به عمل خواهیم آورد تا درباره موارد اقتصادی موضوع گزارشی ارائه دهند. 
 
تیم مذاکره کننده هسته ای روز یکشنبه در کمیسیون ویژه برجام حضور خواهند یافت 

رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از رئیس کل بانک مرکزی دعوت به عمل خواهیم آورد ادامه داد: تیم مذاکره کننده هسته ای روز یکشنبه در کمیسیون ویژه برجام حضور خواهند یافت. 
وی با اشاره به اینکه تیم مذاکره کننده جمع بندی اول را ملاحظه خواهند کرد گفت: نقاط ضعف و ابهام را بررسی خواهند کرد. 
 
زاکانی با اشاره به اینکه کار منطقی و گام به گام خواهد بود افزود: از نظر بررسی معتقدیم که این مسئله امری ملی است و نباید برخورد سیاسی، سلیقه ای و غیرقانونی با برجام شود. 
 
برخورد با برجام باید تخصصی باشد 

رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخورد با برجام باید تخصصی باشد افزود: قانون اساسی تفسیر را به شورای نگهبان محول کرده است. 
 
وی با تاکید براینکه ابعاد مختلف دفاعی امنیتی در کمیسیون برجام در حال بررسی است بیان کرد: اگر دوستان مجلس بیان می کنند بررسی این موضوع به مصلحت نیست باید اذعان کنم که این مسئله خلاف قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان است و ربطی به این دولت و آن دولت ندارد.  
 
زاکانی با اشاره به اصل 74 قانون اساسی اظهار داشت: نسبت ما با دولت از طریق لایحه است. 
 
طبق قانون دولت باید لایحه جمع بندی مذاکرات هسته ای را به مجلس ارائه کند 

رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دوستان دولت ممکن است بگویند این قانون اگر بیاید دست ما را می بندد و تعهد ایجاد می کند درست نیست گفت: طبق قانون دولت باید لایحه جمع بندی مذاکرات هسته ای را به مجلس ارائه کند.  
وی با اشاره به اینکه اکنون وظیفه ما به عنوان کمیسیون ویژه برجام این است که نتایج را بررسی کنیم افزود: کل برجام و قطع نامه را باید بررسی کنیم و گزارش دقیق آن را به صحن مجلس ارائه دهیم. 
 
زاکانی با اشاره به اینکه به صورت کارشناسانه برجام و ابعاد مختلف آن را شامل منافع و مصالح و مضراتش را گزارش خواهیم داد افزود: کاری که ما انجام می دهیم خروجیش در اختیار مجلس نیست بنابراین اگر طرح و لایحه ای به مجلس بیاید آن را بررسی می کنیم. 
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس می تواند شرط بگذارد یا براساس ادله ای که در حقوق بین الملل مطرح است اقدام کند خاطر نشان کرد: مجلس می تواند بیانیه تفصیلی بدهد. 
وی با اشاره به اینکه راه برای ما بسته نیست گفت: ما راجع به قطع نامه ورود نخواهیم کرد این در حالی است که در برجام ورود پیدا می کنیم. 
 
زاکانی با اشاره به اینکه از متخصصین کشور در این مسئله به ما کمک خواهند کرد افزود: جمع متخصصین دانشگاهی و کشور را با نگاه و سلایق مختلف درگیر این موضوع خواهیم کرد. 
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس اگر دید مضرات برجام بالا است می تواند آن را رد کند گفت: مجلس هم می تواند تعهد مشروط دهد در صورتی که مضرات آن کمتر از منافعش باشد. 
 
وی با اشاره به اینکه مجلس می تواند بیانیه تفصیلی بدهد گفت: این امر نیازمند کار تخصصی عمیق است و ما آن را بدون عجله و کار شبانه روزی دنبال می کنیم. 
 
زاکانی با اشاره به اینکه بندهای بیانیه تفصیلی را استخراح کرده ایم افزود: با 20 حقوقدان به جمع بندی نهایی خواهیم رسید. 
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از متخصصان کشور می خواهیم که در جمع بندی مذاکرات هسته ای به مجلس کمک کنند بنابراین کمیسیون ویژه برجام در پایان گزارش ویژه ای به مجلس ارائه خواهد داد. 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی گفت: با مجوز به دولت امکانی ایجاد خواهیم کرد تا با بیانیه تفصیلی بتواند کار را به انجام برساند و محدودیت های زمانی داریم به طوری که از روز توافق و روزی که قطع نامه صادر شد و تا روز اجرا سه ماه فرصت است و این سه ماه یعنی 90 روزی که در برجام آمده است. 
 
7 مهر خروجی کمیسیون را خواهیم داشت 

وی با اشاره به اینکه این سه ماه قید زمانی است گفت: کار به گونه ای تنظیم شده که 7 مهر خروجی کمیسیون را داشته باشیم که 20 روز قبل از اتمام سه ماه خواهد بود. 
 
زاکانی با بیان اینکه مجلس بحث های جدی دارد اما در نهایت اقدام و بحث می کند گفت: 1+5 و ایران موظف شدند تا در نهایت اقدام و با دقت در اجرای برجام تمهیدات لازم را بیندیشند اما تا به امروز رئیس جمهور آمریکا و دولتمردانش ثابت کردند که عملا برجام را نقد کردند.  
 
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولتمردان آمریکا برجام را نقد کرده اند اظهار داشت: مجلس به صورت کارشناسانه اقدام به بررسی برجام می کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    خدا بخیر بگذراند و مکر دشمنان انقلاب اسلامی را به خودشان برگرداند
  • دامغانی ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    مذاکرات تمام نشده بلکه از اتاق های در بسته به گفت وگو های حساس تر، علنی ورسانه ای تبدیل شده است .این یک صحنه جنگ تبلیغاتی است که در آن قلمرو های عمق استراتژیک طرفین تعیین میشود.قدرت منطق واقتدار به همراه نمود وحدت ملی ازعوامل فتح وظفر در این صحنه است . دولت در این مصاف نیز باید خود را به خط مقدم برساند.
  • علی ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    باسلام . به برادر عزیزم جناب زاکانی باید بگویم . بررسیهای کارشناسی بصورت دقیق باید صورت گیرد و همه احتمالات مد نظر قرار گیرد . چند سپوال بنده مطرح می کنم که بنظرم باسخ به آنها و مد نظر داشتن این موارد بسیار مفید است . ۱ - چنانچه ما به تکلیف خودمان عمل نمودیم و بعد آمریکا و اسراپیل به تاسیسات هسته ای ما حمله کردند تکلیف چیست . آنها از عمل ایران مطوپن شده اند و بعد کار را یکسره می کنند بعد معلوم نیست چه کاری از دست ما بر می آید . ۲ - چنانچه رپیس جمهور بعدی آمریکا همه تعهدات امروزی را کنار گذاشت و حرفهای قبلی را زد تکلیف چیست ؟ ببینید هیچ کدام از این موارد در توافق هسته ای بیش بینی نشده و فقط در این صورت ما به تعهداتمان عمل نمودیم و دست آخر هیچ چیز عاید ما نشده و فقط از برنامه هایمان و تولید سانتر فیوژها سالها عقب ماندیم . بنظرم آمریکاپیها و غربیها از قدرت فعلی ایرا ترسیده اند اما بعداز اجرای تعهد وضعیت متفاوت است و خطر بیشتر وجود دارد . باتشکر .
  • عدالت ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    این مذاکرات یک جنگ زرگری است که همه باید نظر بدن هم متخصصین و نظامیان و ... فقط کار ظریف و دوستانش نیست ، چون آنها دشمن شناسی از دیدگاه قرآن و اسلام را بلد نیستند.
  • ناشناس ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    به مجلس محترم توصیه میکنیم از دانشمند برجسته آقای فریدون عباسی هم دعوت بعمل آورند و از نظرات فنی و تخصصی ایشان هم بهره مند شوند .
  • ناشناس ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    اگر قرار است که امریکا و اروپا فقط تحریمها رو متوقف کنند اما زیرساخت آنها حفظ بشود ما هم باید زیرساختهای برنامه هسته ای مان رو حفظ کنیم و فقط آنها را تعلیق کنیم تا بین امتیازات داده و ستانده تعادل برقرار شود .
  • ناشناس ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    مجلس انقلابی ، حمایت ، حمایت .
  • ali ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    تا این جماعت طلب کار مملکت را به باد نداه اند باید مردم ایران با بالا بردن بصیرت و حمایت همه جانبه از امام خامنه ای در انتخاباتهای جدید کار را یکسره کنند. در ضمن آقای عراقچی با نمایندگان ملت در کمسیون مجلس تشکیل شده بود و از شبکه خبر پخش میشد خیلی بی ادبانه و طلبکارانه با آنها صبحت میکرد معلوم نیست بخاطر چه اینقدر مغرور هستند
  • مهدی ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    باید نسبت به امریکا واقع بین بود و مذاکرات را با دقت پیش برد تا به توافق نهایی برسیم
  • حسين ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    ببخشين اين بررسي برجام بازهم توسط دكتراي معارف اسلامي صورت ميگيرديامتخصص هسته اي ميانشان وجودداردخداونداخروعاقبت مارابه خيركند
  • ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    کدام عقل سلیم برای وعده های براحت بازگشت پذیر، تعدات بازگشت ناپذیر یا بسیار پرهزینه بازپذیر می هد، آنهم با آمریکا که در تارخ عمر سیاسی اش حتی به تعهدش هم عمل نکرده است؟
  • ناشناس ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    مگه بعیدی نژاد متخصص این کار نبود؟چرا حاضر به مناظره با او نشدید؟منظور شما از متخصص کیست؟
  • امیر ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    به نظر من غنی سازی به روش بومی شده اصلا صرفه اقتصادی ندارد. علاوه بر آن منابع اورانیومی کشور محدود و در صورت راه اندازی مجتمع نطنز بصورت کامل و با ظرفیت حداکثرِ برای حداکثر چندسال در بهترین حالت سوخت نیروگاه بوشهر تامین می شود. دلیلی ندارد این همه هزینه بی خودی برای مملکت بشود. بگذارید ابرومندانه از این وضعیت خارج شویم. (یک همکار از مجموعه انرژی اتمی)
  • ناشناس ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۴
    0 0
    مشرق از برکات توافق ارزانی پراید است وبرکاتی دیگر...
  • سروش ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    0 0
    این توافق به آینده مردم ربط داره!! اگر بی سواد به حساب نیام و محکوم به تغذیه از جایی خاص نمیشم، و به عنوان یک ایرانی اگر به من و آینده مملکت من مربوط میشه، می تونم بگم که میشه از اساتید و دانشجویان دانشگاهها هم برای بررسی برجام با حضور دانشمندان هسته ای و دوستان شرکت کننده در این توافق و حقوقدانهای جوان مملکت کمک گرفت، آقای رئیس جمهور میشه ماهم تو شورای شما بزرگان سیاسی هم شرکت کنیم؟؟؟ آیا میشه فقط شما برای من و مردم تصمیم گیرنده صرف نباشید؟؟؟ شاید نظر من نوعی یا امثال بهتر ازمن به کار شما بیاد!!! میشه یکبار در نظر شما ماهم بزرگ شیم و برجام رو برای همیشه باهم بررسی کنیم!! شاید نکته ای کلیدی از نگاهای نافذ و تیزبین شما دررفته باشه.
  • سروش ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    0 0
    مجلس همچون دولت مردان ملت را بی سواد، و تغذیه شده از جاهایی خاص و ... و نامحرم ندانند از فرزندان این ملت چه حقوقدان و چه فیزیکدان در دانشگاه ها در همه عرصه ها و حتی سربازان افسران نظامی مشاوره بگیرید، شاید نکته ای خاص از دید آقایان مذاکره کننده از قلم افتاده باشد، حداقل شما دید بازتری داشته باشید، مجلس قبل از اینکه سیاسی باشد مردمی است نه حربی است و نه نوکر حربی خاص.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس